Oliebollen recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram tarwebloem
  • 225 gram lauwe volle melk
  • 15 gram ei
  • 7 gram instant gist
  • 15 gram suiker
  • 15 gram boter
  • 4 gram zout
  • ¼ citroen rasp
  • eventueel 125 gram rozijnen geweld in heet water
  • zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Doe eerst de droge en dan de natte ingrediënten in een kom van de keukenmachine, maar zorg ervoor dat de gist niet direct in aanraking komt met het zout. (behalve rozijnen)
  2. Kneed met de vlinderhaak alles goed door elkaar
  3. Voeg de rozijn toe en blijf kneden tot het beslag niet meer aan de kom blijft plakken.
  4. Dek de kom af met een vochtige warme theedoek en laat 50 minuten op kamertemperatuur rijzen.
  5. Spatel na 50 minuten het deeg door en laat nog 10 minuten rijzen.
  6. Verwarm de olie in een pan op het vuur of frituur pan tot 175°C
  7. Schep met een ijslepel of met 2 eetlepels bollen van het deeg in de olie.
  8. Bak de oliebollen ca. 3 minuten per kant.
  9. Haal de oliebollen uit het vet en laat uitlekken op een keukenrol.
  10. Bestrooi eventueel voor het serveren met wat poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/oliebollen-recept/