Chocolade kipferl recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • voor de chocolade kipferl koekjes:
  • 300 gram patentbloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 14 gram vanille suiker (= 2 zakjes)
  • 150 gram gemalen amandelen
  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • 150 gram pure chocolade
  • Voor na het bakken
  • 75 gram fijne suiker
  • 21 gram vanillesuiker (3 zakjes)
Bereidingswijze
  1. Smelt de chocolade
  2. Meng alle droge ingrediënten voor de chocolade kipferl koekjes door elkaar.
  3. Kneed met de kneedhaak de boter en het ei erdoorheen.
  4. Kneed vervolgens de gesmolten chocolade erdoorheen en kneed in zo'n 3 tot 5 minuten tot een egaal deeg.
  5. Doe het deeg over in vershoudfolie en leg voor een uur in de koeling.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C
  7. Vorm van het deeg halve maantjes door 5 cm lange rolletjes te vormen met een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  8. Leg de chocolade kipferl op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Bak de chocolade kipferl ca. 8 a 10 minuten tot de onderkant net lichtjes gekleurd is.
  10. Meng de fijne suiker met de vanille suiker
  11. Druk de koekjes zodra deze uit de oven komen in het suikermengsel en laat ze vervolgens verder afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolade-kipferl-recept/