Nutella kerstboom recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 2x 270 a 300 gram bladerdeeg (bijv. 2x Tante Fanny bladerdeeg)
  • 2 a 3 eetlepels Nutella pasta
  • 1 ei geklutst
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190┬░C
  2. Rol (als het geen kant en klare plakken zijn) het bladerdeeg uit tot 2 plakken van ca. 40 bij 25.
  3. Leg 1 plak bladerdeeg voor je op een bakpapiertje en zet er zachtjes een langwerpige driehoek op uit. Laat hierbij aan de onderkant ca. 5 cm vrij voor het stammetje.
  4. Smeer de Nutella pasta binnen de driehoek.
  5. Rol de tweede bladerdeeg plak voorzichtig op en rol deze van boven naar beneden uit over de eerste plak.
  6. Snijd nu eerst de schuine lijnen langs de Nutella pasta.
  7. Snijd vervolgens de horizontale lijnen aan de onderkant van de Nutella pasta en laat in het midden een aantal cm open voor de stam.
  8. Snijd het opengelaten gedeelte recht naar beneden voor het stammetje.
  9. Geef heel lichtjes de stam lijn aan. Dik beginnen en smal weglopend naar boven.
  10. Snij van benden naar boven horizontale lijnen, steeds tot aan de stam. Dit zal ongeveer om de 2 cm zijn.
  11. Als aan beide kanten de takken zijn gesneden begin je van beneden af aan met het draaien van de takken. De onderste takken zullen 2 keer gedraaid worden verder naar boven zullen de takken nog maar 1 keer gedraaid worden. Je merkt vanzelf waar dit gebeurt.
  12. Smeer de gehele bladerdeeg kerstboom in met het geklutste ei.
  13. Bak de Nutella kerstboom zo'n 12 a 15 minuten goudbruin.
  14. Bestrooi de Nutella kerstboom eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/nutella-kerstboom-recept/