Klaaskoeken recept
- 500 gram tarwebloem
- 125 gram volle melk
- 100 gram water
- 1 ei
- 50 gram boter
- 40 gram kristalsuiker
- 2 zakjes droge gist
- 8 gram zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
- Zeef de bloem boven een kom.
- Strooi aan 1 kant van de bloem de gist en aan de andere kant het zout.
- Voeg de boter, het kaneel en de suiker toe.
- Kneed met de hand of met de deeghaken van de mixer tot een elastisch deeg (dit duurt 6 tot 10 minuten)
- Maak een bal van het deeg en laat het deeg 20 minuten rusten.
- Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1,5 cm dikte.
- Snijd hier de klaaskoeken in de gewenste vorm uit.
- Leg de klaaskoeken op een ingevette bakplaat en dek deze losjes af met vershoudfolie.
- Laat de klaaskoeken 1,5 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Bestrijk de klaaskoeken met het losgeklopte ei.
- Bak de klaaskoeken in 8 a 10 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/klaaskoeken-recept/
3.5.3251