Klaaskoeken recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 500 gram tarwebloem
  • 125 gram volle melk
  • 100 gram water
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • 40 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes droge gist
  • 8 gram zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
Bereidingswijze
  1. Zeef de bloem boven een kom.
  2. Strooi aan 1 kant van de bloem de gist en aan de andere kant het zout.
  3. Voeg de boter, het kaneel en de suiker toe.
  4. Kneed met de hand of met de deeghaken van de mixer tot een elastisch deeg (dit duurt 6 tot 10 minuten)
  5. Maak een bal van het deeg en laat het deeg 20 minuten rusten.
  6. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1,5 cm dikte.
  7. Snijd hier de klaaskoeken in de gewenste vorm uit.
  8. Leg de klaaskoeken op een ingevette bakplaat en dek deze losjes af met vershoudfolie.
  9. Laat de klaaskoeken 1,5 uur rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 225°C.
  11. Bestrijk de klaaskoeken met het losgeklopte ei.
  12. Bak de klaaskoeken in 8 a 10 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/klaaskoeken-recept/