Genoise biscuitbodem recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 160 gram suiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram patentbloem
  • 20 gram maïzena
  • 75 gram boter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een vorm met een diameter van 23cm.
  3. Mix de eieren op de hoogste stand.
  4. Voeg beetje bij beetje de suiker, de snuf zout en het vanille extract toe.
  5. Mix het geheel voor ca. 10 minuten schuimig.
  6. Smelt de boter.
  7. Meng de bloem en de maïzena goed door elkaar.
  8. Zeef het bloemmengsel boven het eischuim en "vouw"' het er voorzichtig doorheen.
  9. Vouw vervolgens de gesmolten boter erdoor. Spatel echter niet langer dan nodig is.
  10. Verdeel het beslag over de vorm.
  11. Bak de genoise biscuitbodem in ca. 25 a 30 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/genoise-biscuitbodem-recept/