Pompoen cornbread recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 140 gram patentbloem
  • 170 gram maismeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram roomboter
  • 250 gram pompoenpuree (zie tips & tricks)
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eieren
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet een 18cm x 18cm vorm in.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
  4. Meng het maismeel, de zout, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder erdoorheen.
  5. Smelt de boter.
  6. Roer de basterdsuiker en de pompoenpuree door de gesmolten boter.
  7. Klop de crème fraîche en de eieren erdoorheen.
  8. Roer het bloemmengsel er doorheen tot je een mooi geheel heb.
  9. Verdeel het beslag over de vorm.
  10. Bak het pompoen cornbread in ca. 25 a 30 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/pompoen-cornbread-recept/