Siciliaanse ricotta cheesecake
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 2 eieren
  • 120 gram fijne suiker
  • 7 gram bakpoeder
  • 500 gram ricotta
  • 60 gram roomboter (kamertemperatuur!)
  • flinke snuf zout
  • ca. 2 theelepels citroenrasp
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract of het merg van 1 vanillestokje
  • poedersuiker om te bestrooien
  • voor de koekkruimels bodem:
  • 100 gram Digestive koekjes
  • 30 gram roomboter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175┬░C.
  2. Bekleed een 22" springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  3. Vermaal de koekjes tot koekkruimels.
  4. Smelt 30 gram roomboter.
  5. Roer de koekkruimels door de gesmolten roomboter heen.
  6. Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel in de springvorm tot je een mooie gladde bodem heb.
  7. Roer de ricotta in een kom los.
  8. Mix de eieren met de suiker en het zout romig en lichtgeel van kleur.
  9. Voeg beetje bij beetje de boter toe tot deze volledig is opgenomen.
  10. Mix de citroenrasp en de vanille erdoor.
  11. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en spatel het erdoorheen.
  12. Vouw vervolgens de ricotta er voorzichtig doorheen.
  13. Verdeel het mengsel over de koekbodem.
  14. Bak de Siciliaanse ricotta cheesecake voor ca. 50 a 60 min goudbruin en gaar.
  15. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens koud weg.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/siciliaanse-ricotta-cheesecake/