Pompoen biscuitrol recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor de biscuit
  • 200 a 250 gram pompoenpuree (zie tips & tricks onder het recept)
  • 100 gram patentbloem
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagel (of 3 kruidnagels gemalen)
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • voor de crème
  • 200 gram roomkaas
  • 25 gram roomboter
  • 60 ml ahornsiroop
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Mix de eieren met de suiker tot een wat dikker schuim.
  3. Roer een beetje van het eischuim door de pompoenpuree en voeg vervolgens de pompoenpuree aan de rest van het eischuim toe. Vouw dit er rustig doorheen.
  4. Zeef de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagel, de gemberpoeder en het zout boven het pompoenschuim en vouw het bloemmengsel erdoorheen.
  5. Strijk het beslag op een bakpapier uit tot een plak van 38 x 25 cm.
  6. Bak ca. 13 minuten tot de bovenkant iets wat terugveert als je deze zachtjes aanraak.
  7. Haal het gebakken pompoen biscuit uit de oven en rol deze over de korte zijde op.
  8. Laat opgerold volledig afkoelen.
  9. Mix voor de crème de roomkaas met de roomboter goed door elkaar.
  10. Voeg beetje bij beetje de ahornsiroop toe tot dat alles goed samen is gekomen.
  11. Rol de pompoen biscuitrol uit en smeer het crème mengsel er over uit, laat rondom een randje vrij.
  12. Rol de pompoen biscuitrol weer op en verpak de pompoen biscuitrol in vershoudfolie.
  13. Laat minimaal een uur in de oven opstijven.
  14. Strooi voor serveren poedersuiker over de pompoen biscuitrol.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/pompoen-biscuitrol-recept/