Appelroosjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 270 gram bladerdeeg (1 pakje bladerdeeg)
  • 2 rode appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • abrikozenjam
  • kaneel naar smaak
  • evt. bloem om het deeg uit te rollen
  • poedersuiker om te bestrooien
  • muffinvorm
Bereidingswijze
  1. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 190┬░C.
  3. Vet 8 gaatjes van een muffinvorm in.
  4. Snijd de appels in flinterdunne plakjes en leg ze in een kom water met citroensap.
  5. Zijn de appelplakjes iets te dik en buigen ze niet goed zie dan de tips & tricks onder dit recept.
  6. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ca. 24x40 cm.
  7. Snijd hiervan 8 strippen van ca. 5 cm.
  8. Verwarmen 2 eetlepels abrikozenjam met 1 eetlepel water 30 sec, in de magnetron.
  9. Smeer de bladerdeeg strippen in met de abrikozenjam.
  10. Laat de appelplakjes goed uitlekken.
  11. Verdeel wat appelplakjes trapsgewijs aan de bovenkant van een bladerdeegstrip.
  12. Vouw de onderste rand van de strip over de appelplakjes heen.
  13. Strooi een beetje kaneel naar smaak over de appelplakjes heen.
  14. Rol vervolgens de strip voorzichtig op zodat je de appelplakjes op zijn plek houd.
  15. Druk het einde goed aan en zet het appelroosje in 1 van de ingevette gaatjes van de muffinvorm.
  16. Herhaal dit met de rest van de appelplakjes en de bladerdeegstrippen.
  17. Bak ca. 40 a 45 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg volledig gebakken is.
  18. Bestrooi de appelroosjes voor het serveren met wat poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/appelroosjes-recept/