Aalbessenslagroomtaart recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 3 eieren (gescheiden)
  • 120 gram suiker
  • 2x7 gram vanillesuiker (=2x1 zakje)
  • 100 gram tarwebloem
  • 50 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 500 gram aalbessen
  • 50 cl slagroom
  • 100 gram gezeefde poedersuiker
  • 3 zakjes klop-fix
  • evt geraspte pure chocolade
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een springvorm van +- 24 cm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Klop de eidooiers met 5 eetlepels warm water schuimig.
  4. Klop er beetje bij beetje +- 80 gram van de suiker en 7 gram vanillesuiker.
  5. Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de rest van de suiker doorheen.
  6. Meng een lepel eiwit door het eigeelschuim.
  7. "Vouw" het eigeelschuim door het eiwitschuim heen.
  8. Zeef de bloem met de maïzena en het bakpoeder boven het schuimmengsel en vouw dit er voorzichtig doorheen.
  9. Verdeel het mengsel in de vorm en bak deze 10 a 15 minuten.
  10. Stort het gebak direct uit de over met een met suiker bestrooit stuk bakpapier en trek voorzichtig, maar snel, het bakpapier van de bodem van het biscuit af.
  11. Laat het biscuit verder afkoelen
  12. Rits de aalbessen vrij van het takje, was ze, en laat ze uitrekken.
  13. Pureer de aalbessen met de staafmixer en wrijf ze vervolgens door een zeef tot je alleen nog pulp over heb in de zeef.
  14. Klop de slagroom met de poedersuiker, 7 gram vanillesuiker en de klop-fix stijf. Schep de gepureerde, gezeefde aalbessen er voorizchtig door heen.
  15. Snijd de biscuitbodem door.
  16. Verdeel ⅓ deel over de bodem, leg hier vervolgens het andere biscuitdeel op en verdeel de rest van de aalbessenslagroom er gelijkmatig overheen.
  17. Smeer eventueel wat van de slagroom aan de zijkanten en plak hier wat geraspte chocolade tegenaan.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/aalbessenslagroomtaart-recept/