Passievruchtenkoek recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 170 gram gesmolten boter
  • 150 gram patentbloem
  • 125 gram fijne havermout
  • 50 gram basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • ½ theelepel baksoda
  • 250 mililiter slagroom
  • 5 eieren (2 hele en 3 eidooiers)
  • 75 gram fijne suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 ml passievruchtenpulp
Bereidingswijze
  1. Vet een boterkoek vor in (diameter 23 cm).
  2. Verwarm de oven voor op 175┬░C.
  3. Meng de bloem, de havermout, het zout, de baksoda, de kristal- en basterdsuiker door elkaar heen.
  4. Meng hier vervolgens de gesmolten boter en het vanille extract door tot je een mooi deeg heb.
  5. Druk de helft van het deeg in de vorm zodat er een bodem ontstaat en bak deze 10 minuten in de oven.
  6. Haal de vorm uit de oven, maar laat de oven nog aanstaan.
  7. Mix de slagroom met de eieren, de fijne suiker en het citroensap door elkaar heen.
  8. Meng vervolgens de passievruchtenpulp door het mengsel.
  9. Verdeel het mengsel over de reeds gebakken koek.
  10. Verkruimel vervolgens het overgehouden deeg over de vorm.
  11. Bak 25 tot 30 minuten in de oven.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/passievruchtenkoek-recept/