Nieuwe blog
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem (=12 gram)
  • 25 gram suiker
  • volle melk (+- 125 ml)
  • 250 gram boter
  • 60 gram poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Pureer 125 gram aardbeien, doe deze over in een maatbeker en vul het geheel aan tot 250 ml met de melk.
  2. Klop de eieren met de helft van de suiker los en klop hier de gezeefde bloem door.
  3. Breng de aardbeienmelk met de rest van suiker aan kook.
  4. Haal de aardbeienmelk van het vuur en giet een beetje van de melk over het bloemmengsel en meng dit goed door elkaar.
  5. Meng vervolgens het bloemmengsel door de rest van de melk en zet deze terug op het vuur.
  6. Kook het geheel onder voortdurend roeren klaar in ca. 3 minuten.
  7. Haal het van het vuur af en giet het over op een bordje of schaaltje. Dek deze direct af met vershoudfolie om een velletje te voorkomen.
  8. Laat het de aardbeien banketbakkersroom volledig afkoelen.
  9. Mix de boter met de poedersuiker goed romig en zalverig.
  10. Als de aardbeien banketbakkersroom volledig is afgekoeld mix je deze door de boter heen.
  11. Snijd de overige aardbeien in stukjes en meng deze als laatste door de botercrème heen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/botercreme-met-aardbeien-banketbakkersroom-recept/