Appeltaart recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram boter
  • 220 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 kilo appels
  • 75 gram kristalsuiker
  • kaneel naar smaak
  • rozijnen naar smaak
  • paneermeel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170┬░C
  2. Kneed de bloem, het bakpoeder, de boter, de basterdsuiker, 1 ei door elkaar en vorm een deegbal.
  3. Verdeel het deeg in 3 delen, en gebruik 2 delen om de bodem en de zijkant van een 28cm springvorm te bekleden.
  4. Bestrooi de bodem van de springvorm met wat paneermeel.
  5. Schil de appels en snijd deze in partjes.
  6. Meng de appels met de kristalsuiker, het kaneel en de rozijnen en schep deze goed door elkaar.
  7. Verdeel het appelmengsel over de springvorm.
  8. Maak met het laatste deel van het deeg repen en leg deze over de het appelmengsel aan.
  9. Kluts 1 eitje en bestrijk de bovenkant met het eimengsel.
  10. Bak de appeltaart in ca. 60 min goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/appeltaart-recept/