Zeeuwse bolussen recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 250 gram bloem + extra
  • 7 gram droge gist
  • 130 ml lauwwarm water
  • 15 gram witte basterdsuiker
  • beetje citroenrasp naar smaak
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Kneed de bloem met de gist. de witte basterdsuiker, het citroenrasp, het zout en het water tot een soepel deegje.
  2. Kneed hier vervolgens de boter doorheen.
  3. Als het deeg teveel plakt meng er dan wat extra bloem doorheen.
  4. Het gehele kneedproces moet zo'n 8 a 10 minuten wel in beslag nemen.
  5. Maak vervolgens een bol van het deeg en dek deze af met een vochtige theedoek.
  6. Laat 15 minuten rijzen.
  7. Meng de bruine suiker met het kanaal.
  8. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol deze in de suiker uit tot een strengel van zo'n 25 a 30 cm.
  9. Draai met deze strengel de bolus en leg ze op een bakplaat.
  10. Laat 30 minuten rijzen op de bakplaat.
  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 225┬░C.
  12. Bak de bolussen in zo'n 6 a 8 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/zeeuwse-bolussen-recept/