Dulce de leche cheesecake recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 1 blikje dulce de leche
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • snuf zout
  • 300 gram Digestive koekjes
Bereidingswijze
  1. Vet een springvorm van 23cm in.
  2. Maal de koekjes fijn.
  3. Smelt de boter en vermeng de boter met de koekkruimels.
  4. Druk het koekkruimelmengsel in de springvorm en duw het wat tegen de hoeken omhoog.
  5. Zet deze tot verder gebruik koud weg.
  6. Verwarm de oven voor op 175°C.
  7. Roer de roomkaas goed los.
  8. Meng de crème fraîche en ¾ van de dulce de leche erdoorheen tot je een mooi en romig geheel heb.
  9. Voeg het vanille extract en de snuf zout toe en roer dit erdoorheen.
  10. Kluts de eieren los en roer deze er een voor een doorheen.
  11. Schenk het mengsel in de springvorm en bak in ca. 45 a 50 minuten gaar.
  12. Haal niet direct de rand van de springvorm af, maar wacht hier minimaal 10 minuten mee.
  13. Laat de cheesecake vervolgens volledig afkoelen en zet deze daarna nog minimaal 2 uur in de koeling.
  14. Na 2 uur koelen verdeel je de overgehouden dulce de leche over de bovenkant van de cheesecake heen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/dulce-de-leche-cheesecake-recept/