Authentieke spekkoek recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 700 gram roomboter
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 16 eieren
  • 1 theelepel gemalen kardemon
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 grote vanillestok
  • 28 cm springvorm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Vet een 28cm springvorm in en leg een bakpapier op de bodem van de springvorm.
  3. Splits de eieren.
  4. Smelt de roomboter op zacht vuur.
  5. Klop de eiwitten met 1 eetlepel basterdsuiker stijf.
  6. Meng de roomboter en de rest van de basterdsuiker door elkaar.
  7. Roer vervolgens de eigelen en het vanillemerg door het botermengsel.
  8. Zeef de bloem boven het botermengsel en spatel deze er zorgvuldig doorheen.
  9. Spatel vervolgens voorzichtig het eiwit erdoorheen. Niet roeren, maar vouwen.
  10. Verdeel het beslag in 2 gelijke delen en spatel door 1 deel de kruiden.
  11. Verdeel 8 a 9 eetlepels van het bruine beslag over de bodem van de springvorm en bak deze ca. 5 minuten in de oven.
  12. Haal de vorm uit de oven en schakel de oven over naar enkel bovenwarmte.
  13. Verdeel nu 8 a 9 eetlepels van het witte beslag erover en bak deze ook weer in ca. 5 minuten.
  14. Herhaal de stappen met het beslag tot je 13 lagen heb.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/indonesisch/authentieke-spekkoek-recept/