Nederlandse boterkoek recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 250 gram roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 ei geklutst
  • 7 gram vanillesuiker
  • rasp citroen naar smaak
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Vet een 24cm vorm in.
  3. Mix de roomboter met de suiker luchtig.
  4. Doe hier vervolgens de helft van het ei en de citroenrasp bij tot deze goed opgenomen zijn en mix als laatste beetje bij beetje de bloem erdoorheen tot een mooi deegje.
  5. Bestrijk de boterkoek met het overgebleven ei.
  6. Bak de boterkoek in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/binnenkort-nederlandse-boterkoek-recept/