Ovenschotel met ui en gehakt recept
Door: 
Porties: 4
 
Ingrediënten
  • 4 uien
  • olijfolie
  • 1 kilo gehakt
  • 400 gram crème fraîche
  • 200 ml melk
  • 20 gram uiensoeppoeder
  • 150-200 gram stokbrood
  • 100-125 gram belegen geraspte kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
Bereidingswijze
  1. Snijd 2 uien in halve ringen.
  2. Bak de uien in een beetje olijfolie glazig.
  3. Voeg het gehakt aan de uien toe, breng op smaak met wat peper en zout en bak dit rul.
  4. Verwijder het overtollige vet en verdeel het gehakt-uien mengsel over een ruime ovenschotel.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Snijd het stokbrood in plakjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Besprenkel het stokbrood met een beetje olie en rooster ze ca. 3 minuten in de oven. (Ze zullen dan iets harder aanvoelen)
  8. Mix de crème fraîche, de melk en het uienpoeder glad.
  9. Schenk dit over het gehakt-uien mengsel in de ovenschotel.
  10. Verdeel de plakjes stokbrood eroverheen en bestrooi het geheel met de kaas.
  11. Plaats de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin.
  12. Snijd ondertussen de overige uien in ringen en wentel ze door de bloem.
  13. Bak de uien goudbruin in de boter en verdeel ze over de ovenschotel als deze uit de oven komt.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/maaltijd/ovenschotel-met-ui-en-gehakt-recept/