Pumkinpie - Hartige pompoentaart recept
Door: 
Bereidingstijd: 
Baktijd: 
Tijd: 
Porties: 4 personen
 
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram koude boter
  • 5 eetlepels water
  • 750 gram flespompoen
  • 250 ml appelsap
  • 2 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • sap van 1 citroen
  • 300 gram gekookte ham blokjes
Bereidingswijze
  1. Kneed de boter met de bloem, het water en het zout tot een mooi deeg en leg deze in vershoudfolie voor een half uur te rusten in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd deze in blokjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C
  4. Laat de pompoen met de appelsap zacht stoven tot je er met een vork in kan prikken (10 a 15 min)
  5. Giet de pompoen goed af en pureer deze vervolgens met een stamper.
  6. Klop in een andere schaal de eieren los en meng deze met de crème fraîche, de cayennepeper, de kerriepoeder, het sap van de citroen en de ham blokjes.
  7. Roer dit door de pompoenpuree heen.
  8. Haal na een half uur het deeg uit de koelkast, rol deze uit tot een grote dunne lap en bekleed hiermee een vorm van 28 a 30 cm.
  9. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.
  10. Verdeel het pompoenmengsel over de vorm en zet de hartige pompoentaart in het midden van de oven voor c.a. 50 minuten.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/pumpkin-pie-hartige-pompoentaart-recept/