Tijgerbolletjes
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • voor het brooddeeg
  • 1 zakje instantgist (7g, of 25 verse gist)
  • + 1 mespunt instantgist voor het tijgermengsel
  • 250 ml volle melk, lauwwarm + extra indien nodig
  • 400 gram patentbloem
  • 1 tl honing
  • 1 el zout
  • neutrale olie
  • voor het tijgermengsel
  • 2,5 el paneermeel
  • 2,5 el rijstebloem
  • 1 el suiker
  • 125 ml water
Bereidingswijze
  1. Doe 50 ml van de lauwwarme melk in een kommetje met de gist en laat deze 5 minuten staan.
  2. Meng handmatig de bloem met de honing, het gistmengsel en de overgebleven melk tot een samenhangend deegje. Dek deze af en laat 15 minuten rusten.
  3. Kneed het deeg zo'n 3 minuten op lage stand zodat je een mooi glad deegje heb en dek het deeg af met een vochtige warme keukendoek. Laat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  4. Sla de lucht goed uit.
  5. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes en vorm er bolletjes van.
  6. Leg de bolletjes op een met olie bestreken bakplaat en dek af met wat olie bestreken vershoudfolie en laat zo nog 1 uur rijzen tot het volume wederom verdubbeld is.
  7. Maak tijdens het rijsproces het tijgermengsel door de paneermeel met de rijstebloem de mespunt instantgist, suiker, water en 2 druppels olie te mengen. Laat deze afgedekt mee rijzen met het deeg.
  8. Verwarm De oven op tijd voor op 225┬░C. Zodat als de tijgerbolletjes klaar zijn met rijzen de oven op temperatuur is.
  9. Verwijder na de rijstijd het vershoudfolie en bestrijk de bolletjes rijkelijk met het tijgermengsel.
  10. Bak de tijgerbolletjes in het midden van e oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/tijgerbolletjes-recept/