Kaiserschmarren recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • rozijnen
  • snufje zout
  • boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze
  1. Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
  2. Mix vervolgens de melk met de bloem, het eigeel, zout en melk tot een egaal beslag.
  3. Schep vervolgens voorzichtig het eiwit door het beslag.
  4. Giet dit in een reeds verwarmde pan en verdeel de rozijnen erover
  5. bak de kaiserschmarren tot de onderkant licht bruin is.
  6. Draai de kaiserschmarren om en bak de andere kant ook even aan.
  7. Trek vervolgens met twee vorken of twee spatels het deeg in stukjes.
  8. Serveer met poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/oostenrijks/kaiserschmarren/